SOA testen swingers

SOA testen voor swingers: van soa thuistest tot soa kliniek.

SOA testen voor Swingers


En leuk aspect van het swingen is het gevoel van vrijheid die het geeft.  Het vieren van je eigen seksualiteit samen met je partner kan een enorme boost geven. Maar de lifestyle kan ook een keerzijde hebben: die verschrikkelijke soa’s. En met z’n allen willen we deze seksueel overdraagbare aandoeningen natuurlijk zoveel mogelijk buiten de scene houden.  En dat betekent dat het ook belangrijk kan zijn om jezelf als swinger periodiek te testen op de aanwezigheid van 1 of meerdere soa’s. Dat kan op verschillende manieren.  Hieronder maken we onderscheid tussen zogenaamde thuistesten en testen in een soa kliniek.

Soa thuistesten voor Swingers

Het doen van een zogenaamde soa thuistest heeft een aantal voordelen.  Op de eerste plaats is deze test veel anoniemer, aangezien je hem gewoon thuis kunt afnemen.  Je hoeft dus niet eerst de testafnemer your te gaan leggen hoe jou leven als swinger er precies uitziet.  In sommige gevallen kan een thuistest ook wat goedkoper zijn. LET OP: de soa thuistest is niet te verwarren met de soa zelftest waar helemaal geen laboratorium aan te pas komt.  Deze gelden vooralsnog niet als voldoende betrouwbaar. Dat zijn sommige soa thuistesten, waarbij het testmateriaal per post opgestuurd kan worden naar een laboratorium. De uitslag van de soa test wordt dan binnen tientallen uren gegeven.  En nadeel is dat veel aanbieders van soa thuistesten geen volledige check up aanbieden, bijvoorbeeld enkel chlamydia en gonorroe. Ook kan het bestellen van meerdere thuistesten duurder uitvallen dan bij een complete soa check up. Voor swingers zou het wel uitkomst kunnen bieden door bijvoorbeeld periodiek te testen op de veelvoorkomende chlamydia en gonorroe en in een lagere frequentie een volledige check te doen in een soa kliniek.

Soa testen voor Swingers in een kliniek

Voor een Soa test kun je ook gewoon naar een zogenaamde soa kliniek toe gaan. Voor mensen onder de 25 jaar is de GGD een plek waar je gratis terecht kunt voor een gehele soa check up. Voor swingers ouder dan 25 is deze mogelijkheid er niet(enkele uitzonderingen daargelaten). Voor hen is er de keuze om de soa test af te laten nemen door de eigen huisarts of naar een soa kliniek te gaan voor een test.  Het voordeel van de huisarts is het consult wordt gedekt door de basisverzekering. De soa testen zelf vallen onder het eigen risico en dat kan duur uitpakken, aangezien de prijzen bij de huisarts enorm kunnen fluctueren onderling (prijzen tot €300 voor een gehele checkup zouden geen uitzondering zijn). Een ander voordeel van een soa kliniek is de anonimiteit, mocht je het vervelend vinden om je eigen huisarts te vertellen over je activiteiten binnen de swingerswereld. Tenslotte kan het ook tijdrovend zijn om na het bezoek van je eigen huisarts ook nog eens een apart bezoek aan de bloedafnamepoli in het ziekenhuis te moeten brengen.

VOOR IEDEREEN
ALLE VORMEN
INTERNATIONAAL